Spanish Bombs

За всички, които не вярват, че испанците могат да правят хубави (всъщност много хубави) бири. Е, вярно, че имаше нужда да играем с голямото сито и от близо 40 интересни испански крафт бири, до които имахме достъп само 3 заслужиха мястото си в 100 Beers. Но пък определено обобщават по-добрата страна на испанското пивоварство от последните няколко години:

La Pirata Viakrucis– щедро охмелен с Tomahawk, Summit и Citra, перфектен за лятото – свеж, цитрусов и горчив IPA в американски стил. Дори и американците не винаги успяват да направят толкова добър american IPA.

Arriaca Vikingathor Boris Brew – много интересен експеримент, който в общи линии няма аналог, поне откъм бири появявали се на нашия пазар. Какво ще рече India Dunkel? Известният пивовар и бирен блогър Boris de Mesones решава да се колаборира с Arriaca и правят тъмна бира в стил IPL (India pale lager – лагер охмелен интензивно като IPA), но същевременно почти черен. Стана объркано, но просто трябва да се пробва.

Arriaca Imperial Porter – имперски тук е използвано малко пресилено, тъй като бирата има алкохолно съдържание 5.9%, но пък вкусът й е наистина наситен. И много, много богат. Всички знаем, че портърите по презумпция изпъкват най-вече с кафено-шоколадова нотка, но при тази се усеща и вкус на ядки. Направо да закусиш с нея.

spanish-bombs