10 гениални бирени опаковки (част 2)

1. Aguila Coffee Porter
aguila (2)aguilaЕдна от най-известните колумбийски бири има вече над 100 годишна история, но този й представител изобщо не е толкова прочут. Портър с добавено кафе, каквото получаваш и отделно пакетирано в дървената кутия, в която се продава бирата.

2. Southern Bells: Musical Beer Packaging
music beer (2)music beerКъм две от тапите на шестте бири от този комплект са прикрепени дървени чукчета. Изпиваш ги до нивото отбелязано на гърба на бутилките, подреждаш ги в специално пригодената 6-pack опаковка и започваш да твориш.

3. Beat Beer
beatbeer_1Това изобретение е унгарско и вероятно всеки би се досетил за какво се ползва бутилката (по възможност след като съдържанието й е изпито) в случай, че се наложи.

4. Black Dog Brew
black dog (2)black dogblack dog (3)Новозеландците Black Dog имат и нормални бутилки, но тази серия от снимката е много над стандартното ниво. Същото важи и за поставката за бутилка и 4 чаши, както и за самото им лого.

5. Coastal Salish Brewing co.
beer_flatОще един идеен 6-pack, този път от канадската пивоварна Coastal Salish. Вдъхновен от коренното американско население и племената обитавали континента, кашонът изглежда все едно ще направи най-страшното – всеки момент ще глътне бирите.

6. BeerPaQ CarboPouch for Draft Beers
beer_pouch-thumb-538x534-19416Всъщност това е патентована опаковка за наливна бира. Според производителите й този вариант е доста по-евтин за крафт и микро пивоварите, но при всички положения изглежда странно да пиеш бирата си от тубичка. Произвеждат се в три различни размера и се оказва, че вече има пивоварни, които ползват този метод на “бутилиране”.

7. Watt Dickie
T1_e291be79552bc707802821212c9da05f_89915Нали не сте очаквали, че ще минем без BrewDog? Скандалната пивоварна пусна това шишенце наподобяващо лекарство, но съдържанието му от едва 60 мл. е напълно достатъчно, тъй като алкохолът в тази бира е цели 35%.

8. Pereira & O’Dell Carrots Beer
beer-design-carrotБира с моркови звучи отвратително, но се оказва че този белгийски уит се е харесал доста на клиентите не само заради външния му вид.

9. We The People
3c84be46a972cde6469b9ff017b58b36michellewang_wethepeople_01И тази идея е само проект, но в случай, че един ден се реализира, ще има инвазия на бирени колекционери пред Белия дом. Идеята е за пивоварна в президентството на САЩ, като бирите са за подаряване на важни гости, а всеки от етикетите символизира важен документ в историята на страната като например Декларацията за независимост. Не сме привърженици на белите бутилки, но пък за това кутията има капак, който покрива бирите плътно.

10. Broken Bottle Dark Ale
urlСчупените бутилки на Broken Bottle са вече грижливо превързани, така че спокойно може да пиете тъмния ейл, който представлява съдържанието им.