Какво ново при нас през май и юни?

Отдавна не сме пускали ъпдейт с новите неща, а има такива, които си заминават дори преди да сме успели да ги качим в онлайн магазина. Та какво ново?

На първо място – гордо обявяваме, че се сдобихме с известно количество от светия граал на ламбик бирите. Сочена от много бирени гурута за единствената истинска ламбик бира в света – Cantillon. Имаме Rose de Gambrinus и Kriek 100% Lambic Bio. Едва ли е нужно да казваме, че бройките са супер ограничени и има реална опасност да приключат преди да са добавени за онлайн поръчки, така че нека всеки, който прояви интерес да ни пише на info@100beers.bg

Още нещо много ексклузивно – Dog B и Paradox Compass Box на BrewDog. Първата носи внушителните 100/100 в RateBeer, сочена от създателите й за най-търсената бира на BrewDog, появява се рядко и почти единствено в техните пъбове и може да бъде описана като имперски стаут сварен е със специално селектиран сорт какао Rio Caribe и кафе Sertao Carmo de Minas от Бразилия, а за финал добавят и известно количество нага чили. Втората пък е най-новото попълнение от серията имперски стаутове, които отлежават в бъчви от уиски. BrewDog го наричат ода за ечемика, описваща срещата на две зрънца – едното с цел в живота да се превърне в черен и силен стаут, а другото в леко опушено уиски. Срещата на двете е затворена в тази бутилка. Бирата отлежава 221 дни в дъбови бурета от уиски Compass Box Great King Street със силно опушен аромат и сварено в невероятно малки количества.

Освен това имаме и друго попълнение от шотландците – Alice Porter. Името му подсказва за стила, но само при отпиване може да се усети изключително високата, клоняща към мазно, плътност.

От няколко седмици имаме и три гръцки островни крафт пивоварни при нас. Те са от Хиос, Санторини и Корфу всяка с по два представителя. Това ще рече общо 6 бири (всъщност бяха 7, но лимитираното Crazy Donkey замина доста бързо) в разнообразни стилове – белгийски блонд ейл, американски амбър, пушен портър, битър, английски ейл и пейл ейл. Chios Beer могат да бъдат поръчани и онлайн от http://100beers.bg/chios-beer, както и Corfu Real Ales от http://100beers.bg/corfu-beer, а магаренцата от Santorini Brewing Company – скоро.

За феновете на пушените бири от Бамберг вече имаме и лагера на Schlenkerla.

И ако си пропуснал – новото Диво пиво (само при нас, лимитирано за 1вия им рожден ден до 500 бройки) и новият Гларус.