Идват още по-шантави датчани и цели 7 нови бири

Ако бирите на Mikkeller са ви се сторили странни, тогава изчакайте до понеделник, за да се запознаете с To Øl. Двете бири (както се превежда името на пивоварната от датски) всъщност ще ни покажат цели 7 вида от асортимента си. Те са доста по-ъндърграунд от колегите си Mikkeller и още по-луди. Иначе редовно правят колаборации помежду си, работят заедно на всякакви нива, а за пример ще дадем част от съставките, които са ползвали във въпросните седем бири – синя метличина, кафе, хибискус, папая, манго, цвят от глог и какво ли още не.

И накратко за историята на To Øl – през 2005-та двама студенти обсъждат с учителя си Mikkel Borg Bjergsø посредствеността на датските пивовари. В този момент се ражда идеята за варене на собствена бира и въпросният учител създава Mikkeller, а учениците му пък успяват да си извоюват възможността да ползват университетската кухня, когато тя е свободна и започват да развиват експериментите си. 5 години по-късно те дават началото на To Øl, а в момента тяхната продукция се изнася в над 30 държави. През 2013-та пивоварната влезе в световния топ 50 на Ratebeer.com
Въпреки, че пивоварна е силно казано, имайки се предвид, че и те са представители на така наречените Gypsy Brewery или също Pyrate/Nomad/Contract/Gold Digger Brewery и т.н.

Вдигаме летвата на крафт бирените експерименти с още едно ниво от този понеделник със следните 7 предизвикателства:

Blossom    (American Wheat W/Flowers), 6.30%
Cloud 9 Wit (Wit with Mango and Orange Peel) 4.60%
Garden of Eden (IPA w/Tropical Fruits) 6.40%
Hibernate (Hoppy Wheat Ale), 6.00%
Mocchaccino Messiah (Milk Brown Ale brewed w. Coffee), 7.00%
Stalins Organ (Hoppy Smoked Pilsner), 6.00%
Sundancer (Hoppy Steam Beer), 2.70%

Представяме ги в бар Kanaal от 19:00 часа, а на следващия ден ще бъдат налични и в магазина ни и за онлайн поръчки още от сутринта.

Пролетната Blossom "разцъфва" с 6 вида сушени цветове от пролетни цветя и храсти - синя метличина, хибискус, невен, роза, цвят от глог и малинов цвят.
Пролетната Blossom “разцъфва” с 6 вида сушени цветове от пролетни цветя и храсти – синя метличина, хибискус, невен, роза, цвят от глог и малинов цвят.