Бира, от която (почти) няма махмурлук

Това е нещо, за което навярно си е мечтал всеки по-пристрастен бирен пияч. Бира, от която няма махмурлук. Възможно ли е изобщо това?
Така поне твърдят от самата пивоварна Cervesa Artesanal de Xativa, а допълнително се застъпват и от списание Vice.
Бирата Er Boqueron се вари в близост до испанския град Валенсия и за нея се използва само чиста морска вода. Твърди се, че средиземноморската вода в района е с отличен минерален състав и не дехидратира организма при консумирането на въпросната бира, а освен това дори е полезна за след спорт. Бърза справка в RateBeer показва, че стилът й е Blonde Ale, има 4.8% алкохолно съдържание и дори не е лоша
По-подробно за самата бира можеш да прочетеш надълго и нашироко от първоизточника (кликни тук).

Наздраве за Момчил Пеков, че ни светна за въпросната статия.

1 thought on “Бира, от която (почти) няма махмурлук

  1. Продава ли се във магазина , преди няколко седмици я пихме в един доста симпатичен бар около Солунска с мои приятели много ни хареса и искаме да си купим ?

Comments are closed.