Време е за нещо по-сгряващо

Настанаха тежки дни, време е да наблегнем на нещо по-загряващо. И в случая нямаме предвид непременно тъмни бири. Като цяло има едно разбиране, че зимата се пият само тъмни бири, което е породено от по-скоро сбъркания маркетинг на нашите пивоварни компании. Така де, това е единственото време, когато те могат да пласират техния тъмен лагер или така нареченото тъмно. Всъщност обаче има тъмни бири в други стилове, които са много подходящи за лятото, както и светли такива, които се вписват не по-зле и през зимата. Особено говорейки за някои от белгийските силни ейлове вариращи меду 8% и 12% алкохолно съдърание.
Все пак ето няколко подходящи примера, подходящи за всеки вкус, като в повечето случаи няма нужда да се пият силно изстудени:

Barbar Bok (тъмен белгийски силен ейл с мед) 8% алк. – http://100beers.bg/barbar-bok

St. Peter’s Cream Stout (плътен и мек черен стаут от Англия) 6.5% алк. – онлайн до няколко дни, наличен в магазина ни. Всъщност за пръв път споменаваме, че това е едно от новите ни попълнения.

Schneider Weisse Aventinus Eisbock (силно малцова немска бира, която се замразява при приготвянето й и част от получения лед се остранява за получаване на по-високо алкохолно съдържание) 12% алк. – http://100beers.bg/schneider-aventinus-weizen-eisbock

Имаме поне още 30-тина подходящи примера като, да кажем, BrewDog Dogma, Weihenstephaner Korbinian, Trappistes Rochefort 10, Hacker-Pschorr Dunkel Weisse, Жигули Бархатное, Gulden Draak 900 Quadruppel, La Trappe Bockbier, Fullers London Porter, Mikkeller It’s Alive, Chimay Rogue Premier, St. Peters Old Style Porter, St. Bernardus ABT 12 и още, и още.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *